Close search

Příběh slavné fotografie: Jak se Sophia Loren poprvé setkala s Jayne Mansfield

Flickr.com/Dennis Amith, CC BY-SA Zdroj: Flickr.com/Dennis Amith, CC BY-SA

Jde patrně o jednu z nejslavnějších fotek roku 1957 - Sophia Loren vrhá boční pohled do výstřihu Jayne Mansfield.

Legendární italská herečka Sophia Loren jednou řekla, že největší ženskou zbraní je mužská představivost. Když se poprvé setkala s americkou herečkou Jayne Mansfield, dostala se do situace, kde pro představivost místa příliš nebylo.

Jak zastínit Sophii Loren

Rok 1957 byl důležitým jak pro Sophii Loren, tak pro Jayne Mansfield. Zatímco první zmiňovaná byla už dávno evropskou hvězdou, teď se jí studio Paramount Pictures snažil uvést také do Hollywoodu. Ta druhá měla za sebou úspěšný film The Girl Can’t Help It (1956), focení pro Playboy a reklamní oddělení studia 20th Century-Fox začalo pracovat na jejím image ženy, která nahradí Marilyn Monroe.

Mansfield byla pověstná tím, že na sebe ráda strhávala pozornost. Třeba jí u bazénu, kde byla shodou okolností spousta novinářů, náhodou spadl vrchní díl plavek. A na první setkání se Sophií Loren si také něco připravila.

Na večeři, kterou studio pořádalo na počest italské herečky v luxusní restauraci Romanoff´s, přišla až jako poslední, s obrovským výstřihem a bez podprsenky. Tehdy také vznikla slavná fotografie, na níž Sophia Loren vrhá boční pohled do dekoltu Jayne Mansfield.

Legendární pohled

„Věděla, že se všichni dívají. Sedla si k mému stolu úplně bez ostychu... Podívejte se na ten obrázek. Kde mám oči? Zírám na její bradavky, protože mám strach, že se chystají vyklouznout mi do talíře," vzpomínala Sophia Loren v roce 2014 pro magazín Entertainment Weekly.

Herečka situaci popisovala s nadhledem, prý je jí na této fotce v očích vidět strach. Bála se, že všechno, co měla Jayne Mansfield v šatech, vyletí do povětří a rozsype se po stole.

Slavnou fotku často dostává k podepsání, ale vždy to odmítne. „Nechci s tím mít nic společného. A navíc je to z respektu k Jayne Mansfield, která už není mezi námi."

Zdroje: ew.com, rarehistoricalphotos.com, flickr.com

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu