Close search

Dárek k oslavě 94. narozenin královny Alžběty II. Dvacet fotografií, které možná neznáte

Showpix Zdroj: Showpix

Máme ji před očima asi hlavně jako babičku v pestrých kostýmcích a s vysokými klobouky. Ale to jsou jen obrazy posledních let. Podívejte se na 20 fotografií ze života královny Alžběty II., která dnes oslavuje 94. narozeniny. Ukazují, že mezi oficialitami tu a tam probleskne i skutečný život.

Nikdy neodstoupí. Ale ne ze sobeckých pohnutek. Její život je totiž tak těsně spjatý s moderní historií Velké Británie, že si zemi bez ní nelze představit.

Když se Británie ponořila do pandemie koronaviru, byla to ona, kdo vystoupil v televizi s mimořádným projevem. A její slova měla o moc větší váhu, než kohokoliv jiného. Byla to řeč hodná trůnu.

Esence monarchie

Ostatně, má s tím dlouhé zkušenosti. V úřadu je od 2. června 1953 a brzo to bude 68 let, co se po smrti otce Jiřího VI. ujala trůnu. Dnes je nejen nejdéle vládnoucí ženou britské historie, ale nejdéle vládnoucím monarchou vůbec. A to i s ohledem na jiné, dosud přetrvávající monarchie ve světě.

Patrně se výročí na trůnu obejde bez velkolepé slavnosti. Tak, jako zrušila původně plánovanou oslavu svých dnešních 94. narozenin. V těchto nelehkých dobách jsou totiž důležité správné symboly a příklady. A takovým symbolem byla královna Alžběta II. celých 94 let.

Na zajímavé momenty z jejího života se můžete podívat do GALERIE:

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu