Close search

Zahraniční studenti i po 30 letech volí AAU

Zdroj:

Anglo-American University v Praze (AAU) vykázala v lednu 2020 podíl téměř 80 % zahraničních studentů, a je tak z vysokých škol s více fakultami na prvním místě v Česku. V roce, kdy slaví tato soukromá vysoká škola s nejdelší historií v ČR 30 let existence, zůstává v tuzemsku nejkosmopolitnější institucí svého druhu. Studenti pochází z 80 zemí celého světa, nejvíce jich je z USA. Učitelé tvoří rovněž mezinárodní sbor, který zahrnuje kolem 45 národností. Studijním jazykem je angličtina.

Školu založila v roce 1990 rodina Raichlových se záměrem poskytování výuky americko-britského typu. Z padesáti studentů v historicky prvním semestru narostla AAU po 30 letech k počtu kolem 900 studentů. Přelomovým byl rok 2016, kdy škola získala jako první v Evropě prestižní akreditaci od WASC Senior College and University Commission (WSCUC), akreditační komise uznané Ministerstvem školství USA. AAU je tak jediným českým vysokoškolským pracovištěm institucionálně akreditovaným ve Spojených státech.

Anglo-American University v Praze (AAU) letos slaví své třicetileté výročí. Je dlouhodobě aktivní mimo jiné ve snaze zrovnoprávnit podmínky pro zahraniční studenty a pedagogy a každoročně se podílí na řadě konferencí a sympozií věnovaných mimo jiné vzdělávání a vzdělávacím systémům.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu