Close search

Jaké plavky vám nejvíce sednou? Záleží na typu postavy

GetFound Zdroj: GetFound

Jak vybrat plavky, ve kterých se budete cítit skvěle a budou vám lichotit? Stačí, když při výběru zohledníte, jaký typ postavy máte. Přečtěte si základní rozdělení a vyberte si plavky, ve kterých zazáříte u moře i u rybníka. 


Postava písmene „A”

Ženy s tímto typem postavy mají úzká ramena a široké boky. Nejlepší jsou pro ně dámské plavky s jednoduchým spodním dílem, a naopak výrazným horním dílem – barevným, s volánky nebo se zavazováním za krkem. Vyhněte se kalhotkám do pasu, více vám bude sedět bokový střih. Tomuto typu postavy se někdy také říká trojúhelník nebo hruška.

Postava písmene „V“

Tento typ postavy je opakem předchozího. Pokud máte postavu do písmene „V“, vaše ramena jsou široká a máte úzký pas. Proto si pořiďte plavky s výrazným spodním dílem – pestrobarevné kalhotky s řasením nebo vrstvením a méně nápadný vrchní díl. Výhodou je, že vám padnou všechny typy kalhotek – bokovky, brazilky i kraťásky. Tento typ se také nazývá obrácený trojúhelník nebo mrkev.


Postava písmene „O“

Postava, které se také říká ovál nebo jablko, se vyznačuje širokým hrudníkem, téměř neznatelným pasem, větším bříškem a užšími rameny a boky. Ženám s tímto typem postavy sluší plavky, které opticky odvedou pozornost od objemnějších partií. Skvělé jsou i jednodílné hodně vystřižené plavky, které opticky protáhnou a zúží postavu. Ideální jsou i tankini plavky, které zakryjí bříško, ale při opalování je můžete pohodlně vyhrnout.

Postava písmene „X“

Pokud máte ramena podobně široká jako boky a k tomu úzký pas, můžeme vám jedině pogratulovat. Bude vám totiž slušet většina plavek, protože máte typicky ženskou a opticky vyváženou postavu. Proto si vyberte model, který podtrhne vaše ženské křivky – bikiny, plavky bez ramínek i jednodílné plavky. Tomuto typu postavy se říká typ přesýpací hodiny.


Postava písmene „I“

Tento typ postavy se vyznačuje protáhlým svalnatým trupem a nepříliš výraznými tvary. Ženy s touto postavou by měly sáhnout po plavkách, které co nejvíce podtrhnou jejich ženské křivky. Ideální jsou plavky s bokovými kalhotkami se zavazováním na bocích nebo více vykrojené bikiny a hodní díl plavek s push-up efektem. Skvělou volbou jsou i jednodílné plavky s propracovaným pasem. Tímto typem postavy se většinou vyznačují sportovkyně, proto se mu říká i atletická postava.


Nejčtenější články