Close search

Jak se zbavit strachu, když vaše dítě provozuje nebezpečný sport?

unsplash.com Zdroj: unsplash.com

Strach o děti je naprosto běžnou součástí života každého rodiče. A to dvojnásob platí v případě, kdy se začnou věnovat nějaké adrenalinové zábavě. Sportovní vyžití nabízí spoustu zajímavých možností a děti mají tendenci tíhnout k rizikovějším sportům, jako se může zdát například jízda na BMX kolech, skateboardech, enduro nebo dokonce horolezectví. Dnes vám pomůžeme s tím, jak tento strach zvládnout a svoje děti zabezpečit.

Investujte peníze do ochranných prostředků

I ti největší specialisté v každém sportu zkrátka sami od sebe nosí ochranné přilby. Krásným příkladem je skateboarding. Najdeme spoustu dětí, které skotačí na skateparcích bez jakékoliv ochrany, přitom profesionálové z Redbull série by na prkno bez helmy nenastoupili.

To je právě ten velký rozdíl, na který vy, jakožto rodiče, máte ohromný vliv. Když se podíváte na skate shop Ambassadors.eu, tak se vám ceny za ochranné prostředky budou zdát malicherné. Stačí jen několik stovek korun a budete vědět, že dítěti nehrozí víc, než modřiny a škrábance, které k dětství zkrátka patří.

Pokuste se sportu hlouběji porozumět

Lidé mají mnohdy podvědomý strach z toho, co neznají. Je proto ideální se o sportu, které dělá vaše dítě, vzdělávat. Na první pohled vám mohou přijít triky na skateboardu, BMX nebo koloběžkách jako sebevražda. Když potom ale zjistíte, co vše k nim vede a jak se je vaše děti naučily, rázem získáte v jejich počínání mnohem větší důvěru!

Pořiďte dětem kvalitní koučink

Všechny adrenalinové sporty mají společné to, že máte možnost se je naučit ve specializovaných centrech. Dokonce už i jízda na horském kole má svoje školy, kde se můžete naučit techniku jízdy do hloubky. Pokud chcete mít jistotu, že vaše dítě opravdu danou techniku zvládá a ví, co dělá, poskytněte mu čas s odborníkem. Ten dokáže dítě nejen korigovat, ale také nasměrovat správnou cestou.

Nejčtenější články