Close search

Hvězda Batmana a Harryho Pottera: Gary Oldman chtěl točit co nejméně, aby mohl být doma s dětmi

Wikimedia Commons/Sam Hughes, CC BY 2.0 Zdroj: Wikimedia Commons/Sam Hughes, CC BY 2.0

Oscarem oceněný britský herec Gary Oldman byl před dvaceti lety v nelehké situaci. Zrovna se rozvedl a dostal do péče své dva syny, ale neměl práci. Zachránily ho role ve velkofilmech o Batmanovi a Harrym Potterovi. Zprávu přineslo periodikum Variety.

Britský veterán Gary Oldman (65) má za sebou spoustu památných rolí ve filmech Drákula (1992), Leon (1994) nebo Pátý element (1997). Prozatím obdržel tři nominace na Oscara a za snímek Nejtemnější hodina (2017) pozlacenou sošku i získal. Přesto jeho kariéra nebyla tak jednoduchá...

Rozvod Garyho Oldmana

Herec se v pořadu The Drew Barrymore Show přiznal, že role v sérii Harry Potter a trilogii o Batmanovi mu zachránily nejen kariéru, ale také osobní život. Díky nim získal spoustu nových fanoušků, ale posílily také to, čemu se v angličtině říká star power.

"Bylo mi 42, byl jsem rozvedený a měl jsem své chlapce v péči. To samo o sobě bylo těžké, protože došlo k posunu v průmyslu. Hodně filmů se natáčelo v Budapešti, Praze nebo Austrálii, takže jsem odmítl spoustu práce," vzpomíná Gary Oldman, který byl v letech 1997-2001 ženatý s Donyou Fiorentino. Mají spolu dva syny - Gullivera a Charlieho.

Gary Oldman, Harry Potter a Batman

Manželství bylo krátké a skončilo tím, že Donya herce obvinila z domácího násilí. To se však nepotvrdilo a soud mu svěřil syny do péče. Ti dva‚ Batman a Harry Potter, mě skutečně zachránili, protože to znamenalo, že jsem mohl udělat co nejmenší množství práce za co nejvíce peněz a pak být doma s dětmi," dodává Oldman.

Vypadalo to třeba tak, že když se točil Batman začíná (2005), herec létal z Los Angeles do Londýna, kde ve filmových studiích vzniklo fiktivní komiksové město Gotham. Někdy na jeden den, jindy na dva. Jenom u tohoto filmu se "otočil" sedmadvacetkrát, aby mohl trávit co nejvíce času se svými syny...

Zdroje informací:
Wikipedia.org: Gary Oldman
Variety.com: Gary Oldman Says ‘Thank God’ for ‘Harry Potter’ and ‘Dark Knight’ Movies Because ‘They Saved Me’

Nejčtenější články