Close search

Co jíst, když je abnormální hic: Nejlépe hydratují jablka, mango a rajčata

Freepik Zdroj: Freepik

Podle indického listu National Herald jsou na vlny veder nejlepším lékem jablka. Obsahují až 85 % vody. Není to ale jediné ovoce, které dovede pořádně hydratovat.

V Indii se v letních měsících šplhají teploty na dohled k padesátce, což může být hodně nebezpečné. Tamní lékaři proto doporučují konzumaci jablek, která udržují organismus hydratovaný.

Jaké ovoce obsahuje nejvíc vody?

Rčení o tom, že jedno jablko denně zahání lékaře, nemusí být daleko od pravdy. Toto ovoce totiž obsahuje antioxidanty, vlákninu, vitamíny a řadu dalších živin, které jsou velmi prospěšné pro udržení zdraví.

Jablka jsou bohatá na rozpustnou vlákninu, která může pomoci předcházet řadě zdravotních problémů a snížit riziko závažných onemocnění, jako jsou úpal, cukrovka a rakovina. Rozpustná vláknina také podporuje hubnutí a zlepšuje zdraví střev. Prebiotické účinky jablek pomáhají vyživovat dobré bakterie ve střevech, čímž zlepšují trávení, což je důležité zejména v tropických oblastech. A tudíž u nás v horkých letních měsících. Antioxidanty zase pomáhají chránit plíce před oxidačním poškozením a napomáhají průtoku kyslíku v krvi.

A teď se dostáváme k hlavnímu důvodu, proč jsou jablka ideální letní ovoce. Z 85 procent je tvoří voda. Pokud je zařadíte do svého jídelníčku, pomohou vám zlepšit hydratování organismu. A přežít léto v pohodě. Když jablkům zrovna neholdujete, lze je nahradit třeba mangem, které má 83 % vody, ananasem (86 %) nebo meruňkami (86 %). Premianty jsou jahody (91 %), vodní meloun (92 %) a rajče s neuvěřitelnými 94 % vody.

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu