Close search

Trend nákupu potravin v menších prodejnách roste, Žabka plánuje otevřít desítky nových obchodů

Zdroj:

Obchodní síť prodejen Žabka plánuje v letošním roce otevřít desítky nových prodejen. V současnosti provozuje 114 obchodů po celém Česku. Ten poslední otevřela minulý týden v Praze 5 v ulici K Závěrce 2774. Oblíbený formát moderních obchodů s širokou nabídkou potravin a dalších služeb se těší velkému zájmu jak ze strany zákazníků, tak i podnikatelů.

Obchodní síť prodejen Žabka je součástí skupiny Tesco v České republice od dubna 2011. Obchody fungují ve formě franšízy a jsou provozovány nezávislými podnikateli. Moderní obchod s širokým výběrem produktů a služeb v kombinaci s dobrou polohou jsou jedny z konkurenčních výhod prodejen Žabka. K tomu je třeba ještě připočíst dlouhou otevírací dobu (denně od 6 do 22 či 23 hodin) a 363 dní v roce. „Trendem poslední doby jsou rychlé nákupy v dobré dostupnosti s širokou nabídkou dalších služeb. Tato charakteristika bezezbytku odpovídá našim obchodům. Obchody s potravinami hrají nezastupitelnou roli a v rozvoji maloformátových prodejen vidíme velký potenciál. V letošním roce plánujeme proto otevřít desítky nových obchodů,“ říká Radim Lunda, generální manažer obchodní sítě Žabka.

Bohatá nabídka služeb

Od začátku roku otevřela Žabka již 7 nových obchodů. Poslední byl otevřen na konci minulého týdne na Praze 5 v ulici K Závěrce 2774 a navazuje na původní více než 20letou tradici obchodu s potravinami pro místní obyvatele. Na prodejní ploše 92 m2 nabídne vedle potravin i bohatou nabídku služeb finančního servisu, jako např. výběr hotovosti, placení složenek, dobíjení telefonního kreditu všech operátorů nebo prodej losů.

Expanze do dalších měst

V minulosti platilo, že síť Žabka provozuje své obchody skoro výhradně jen v Praze a Středočeském kraji. To už je ale také minulostí, v rámci expanze v loňském roce otevřela své obchody v Pardubicích a Brně. „Hodláme pokračovat s naší expanzí i mimo Prahu, ve velkých českých městech vidíme nevyužitý potenciál pro naše obchody. Na tomto trhu je stále i dostatek volného prostoru, který chceme obsadit,“ doplňuje Radim Lunda. Velkou výhodou obchodů Žabka je jejich variabilita a dokáží se přizpůsobit různým tvarům objektů. Standardní velikost prodejny Žabka se pohybuje od 90 do 110 m2, což je i ideální rozměr pro rozmístění veškerého zboží, které zákazník potřebuje k denní spotřebě.

Doručení do 60 minut

Žabka se vedle expanze nových obchodů snaží neustále rozšiřovat i nabídku svých služeb, a tím reagovat na měnící se potřeby zákazníků. Na konci dubna vstoupila na trh online rozvozu potravin. Ve spolupráci se společností Bolt nabízí nákup a doručení potravin do 60 minut od objednání.

Skvělá příležitost pro podnikání

Obchody Žabka jsou stále častěji vyhledávány jako ideální podnikatelská příležitost. „Námi nabízené podmínky jsou bezkonkurenční na českém trhu. Jedná se především o minimální vstupní náklady pro všechny možné kombinace podnikání v síti Žabka,” dodává Radim Lunda. Nevratný vstupní poplatek činí 10 000 Kč a vratná jistina je ve výši 20 000 Kč. Společně se skládají před samotným převzetím provozovny. Svým franšízantům pak nabízí plně vybavené prodejny včetně veškerého zásobování.

Nejčtenější články