Close search

10 tipů na decentní podzimní líčení

unsplash Zdroj: unsplash

Podzim už je tu a vy si říkáte, že je čas na trochu nápadnější líčení. Nemusíte to ale přehánět, abyste byly trendy, stačí jeden výraznější prvek, ať už oči, tváře, nebo rty. Jak na decentní podzimní líčení?

1. Terakotové monochromatické líčení

Barevné líčení není pro každého. Pokud ale chcete experimentovat, vsaďte na terakotu. Její výhodou je, že ji můžete použít jak na rty, tak na tváře i oči. Funguje tak jako univerzální barva pro celé monochromatické líčení.


2. Rty v barvě lesního ovoce

Tmavé rty jsou hitem podzimu. Letos berte útokem barvy lesního ovoce – jsou považovány za neutrální a každý si najde ten pravý odstín přesně pro sebe. Nebojte se tmavě fialové, rudé, burgundy ani téměř černé. Rty budou tvořit dominantu líčení, zbytek tváře proto nechte spíše v jemnějších odstínech.


3. Spodní oční linka

Už jste si vyzkoušely namalovat spodní oční linku? Pokud ne, tak letošní podzim vám k tomu dává skvělou příležitost. Klasický křidélkový tvar oční linky sedí každému, zkuste ho tentokrát namalovat spodní víčko. Pozor ale na barvy, jestliže vás trápí tmavé kruhy pod očima, použijte nejdříve korektor a vyhněte se barvám v tónech modré či fialové.


4. Nádech růžového ruměnce

Jemná tvářenka je celoroční stálicí. Tenhle podzim je trendy tvářenka, která vytváří dojem tváře políbené mrazem. Přidejte na tváře extra barvu podél lícních kostí a rozetřete ji směrem ke spánkům. Co se týče barevnosti, ideální jsou tóny růžové, které budou působit přirozeně.


5. Barevné oční linky

Nejste zrovna příznivci barevného líčení, ale chcete zkusit něco nového? Vsaďte na barevné oční linky. Oranžová, žlutá, červená a další barvy podzimu jsou skvělou alternativou výrazných barev, ale ani těch se nemusíte vůbec bát. Barevná oční linka rozzáří vaše oči a celý look už stačí jen dotáhnout tou správnou řasenkou a nude rty.


6. Jemné kouřové líčení

Jemně dramatické kouřové líčení, které můžete nosit i přes den, nemusí být jen tmavé. Sáhněte po barevných očních stínech a přidejte trochu třpytu do vnitřního koutku očí – skvěle vám poslouží zlaté nebo stříbrné oční stíny. Zbytek líčení by měl být minimalistický a přirozený. Kouřové líčení vytvoříte rychle a jednoduše i tak, že na vnější okraj víčka nakreslíte znak mřížky a rozetřete směrem dovnitř.


7. Rozmazaná oční linka

Vytvořte rychlé líčení s efektem rozmazané oční linky – jednoduše oční linku rozmažte a docílíte tak nádherného grunge looku, který je teď víc než trendy. Abyste tento look vytvořily co nejjednodušeji, vyberte si tužku na oči, která má krémovější texturu – bude se vám lépe rozmazávat. Tohle nenáročné líčení hravě zvládnete jak s neutrálními barvami, tak s těmi výraznějšími – krásně bude vypadat v odstínech cihlové, tmavší oranžové nebo zelené.


8. Metalické oční stíny

Návrat hlásí také metalické oční stíny. Použijte je na celé víčko – horní i spodní, na vnější okraj víčka přidejte trošku tmavšího stínu, abyste dosáhly hloubky, a celý dramatický look dotáhněte černou oční linkou a hustými řasami.


9. Jemně rozjasněná tvář

Rozjasňovač získává v kosmetické taštičce stále více prostoru. Je skvělý na zdůraznění některých částí tváře, na které dopadá světlo. Použijte ho na lícní kosti, nad rty a pod obočí, a vaše pleť získá přirozený vzhled. Rozjasňovač navíc najdete v mnoha odstínech, od bledých přes zlaté až po ty růžové.


10. Oční linka ve vnitřním koutku oka

Povzneste oční linku na novou úroveň a zvýrazněte jí vnitřní koutek oka. Je jedno, po jaké barvě sáhnete, vždy bude vypadat luxusně. Obecně se ale do vnitřního koutku hodí spíše světlé odstíny a výraznější barvy, jako je žlutá, modrá, zelená nebo červená. Oční linku doplňte jemným očním stínem nebo oční stíny vynechte a nechte zazářit jen samotnou linku.

Nejčtenější články