Close search

7 tipů jak nepřibrat o vánočních svátcích ani kilo

pixabay Zdroj: pixabay

Je tak těžké odolat, každý rok řešíme to samé. Jak o Vánocích udržet chutě na uzdě a nemít po novém roce pět kilo nahoře. Přinášíme vám 7 tipů jak přes svátky nehladovět a zároveň nepřibrat ani kilo.

1. Delší procházky

Každý den, co budete doma a nebudete muset do práce, podnikejte dlouhé procházky. I když bude zima, neležte na gauči. Teple se oblečte, vezměte děti, partnera, psíka a vyražte. Uvidíte, jak přitom zažijete spousty legrace, víc než u sledování Pretty Woman.

2. Nejezte příliš masa

I když jsou Vánoce, neznamená to, že musíte konzumovat víc masa než normálně. Na Štědrý den se nechce o maso ošidit většinou nikdo, ale následující dny si místo kachny uvařte bezmasé jídlo, udržíte si tím štíhlou linii a odlehčíte po těch hodech i svému tělu.

3. Alkohol s mírou

Přípitek k věčeři je povolen, ale nalévání do sebe sladkého vína přes celé svátky vám zajistí určitě nějaké to kilečko navíc. Proto s alkoholem šetřete a uzdu popusťte až na Silvestra. Pokud o to stojíte.

4. Vyhýbejte se cukroví

Zní to šíleně, ale přeci jen jestli nechcete po novém roce omdlévat při pohledu na váhu a udržet si linii i přes Vánoce, budete muset tučné a sladké cukroví od babičky oželet. Pár kousku vás určitě nezabije, ale vykompenzujte to právě nějskou sportovní aktivitou.

5. Zařaďte zeleninu

I když je čas bramborových salátů, smažených řízků a vánoček, můžete do vánočního jídelníčku zařadit i pořádnou porci zeleniny. Budete se cítit lehčí vy i vaše rodina. Zkuste vařit zeleninové plévky, které vás zasytí, zahřejí a zároveň po nich nepřiberete.

6. Na návštěvy nejezděte hladoví

Pokud přijete na návštěvu hladoví, splácáte tam páté přes deváté. Chlebíčky, cukroví, chipsy, vaječný likér. To vše se vám ukládá na horší časy, proto se před návštěvou normálně střídmě najezte, abyste potom nezbagrovali všechno, co vám přijde pod ruku.

7. Čtěte

Když máte konečně od letní dovolené čas na čtení, směle do toho. Čtením totiž zapojujete mozek a tím vydáváte energii. Je to lepší než pasivně koukat na televizi. Navíc se vám ještě jako bonus rozvine slovní zásoba.

 

Nejčtenější články