Close search

7 znamení, že jste narazili na životního partnera

Pixabay.com Zdroj: Pixabay.com

„Úspěšné vztahy vznikají, když vybíráme hlavou stejně jako srdcem,“ prozradila Toni Coleman, psychoterapeutka a vztahová koučka. Svou životní lásku identifikujeme podle činů spíše než romantických gest. Které to jsou?

1. Váš partner dělá věci, které milujete, přestože k nim nemá vztah

Pokud si k vám partner přisedne, když se koukáte na Gilmorky nebo Teorii velkého třesku, které nejsou zrovna podle jeho gusta, zpozorněte. Tenhle chlap to s vámi myslí dočista vážně.

Raději spolkne prvotní nechuť, jen aby se mohl zblízka dívat – ne na seriál, ale na vás, jak si ho užíváte, jaké emoce ve vás probouzí a podobně. „Je to také znak toho, že nečeká, že váš vztah bude jen o něm,“ dodala Lesli Doares, koučka v oblasti manželství a autorka knihy Blueprint For A Lasting Marriage.

2. Sdílí s vámi pracovní morálku

Láska na celý život vám nebude vyčítat vaše pracovní návyky. S velkou pravděpodobností je totiž bude mít podobné jako vy. Častým důvodem ukončení vztahu je pocit jednoho z partnerů, že jeho protějšek nerespektuje jeho pracovní povinnosti. Nebo naopak – protože řadí práci výrazně níže, cítí se odstrčený. A žárlí. Proto je shoda v pracovních návycích nesmírně důležitá.

3. Udělá, co je třeba udělat

Žádné rozdělování na ženské a mužské práce. Vidí-li, že odpadkový koš přetéká, vynese ho. Pokud má chvilku a vy ne, opláchne tři špinavé kousky ve dřezu. To je muž, který má ambici stát se vaším životním partnerem.

„Možná jste na řadě v některé činnosti, ale přesto to udělá za vás, protože může a chce,“ řekla Doares. „To rovněž ukazuje jeho velkorysého ducha a ochotu být součástí týmu. Stejně tak to odhaluje vyzrálost v oblasti interpretace pravidel nebo očekávání.“

4. Nepotřebuje připomínat sliby

Na jednu stranu vám neprospěje peskování partnera za to, že nedodržel slib, který vám dal před měsícem. „Zanechá to ve vás jen pachuť, že vaše potřeby nejsou pro vašeho partnera důležité,“ upozornila Coleman. „Na druhou stranu být s někým, kdo dotahuje věci do konce rychle a bez připomínek, značí, že jste našli spolehlivého životního partnera.“

5. Postaví se za vás před svojí rodinou

Rodina bývá na prvním místě v hodnotovém žebříčku většiny lidí. S ohledem na sílu mateřského pouta není divu. S nalezením životního partnera by se to ale mělo změnit. Přestože ještě nemáte děti, je partner vaší novou rodinou a naopak. Proto by se měl za vás postavit, když dojde na rozepři s rodiči nebo sourozenci.

6. Jde na vás intelektem

Vybírat si partnera pode intelektu nezní moc romanticky, zato je garancí, že vaše společné soužití neztroskotá kvůli nudě. Když půjdete trochu hloub, zjistíte, že „v průběhu času to bude tenhle člověk, díky kterému bude vztah zajímavý a s nímž se nebudete nikdy nudit“, řekla Coleman.

7. Otevřeně a neustále s vámi komunikuje

„Být v závazném vztahu vyžaduje schopnost spolupracovat, tedy sdílet myšlenky, pocity, očekávání a obavy,“ prozradila Doares. Nestačí tedy, že vám partner řekne „miluju tě“. Musí být ochotný otevírat i intimnější témata, jako jsou peníze, sex, provoz domácnosti nebo pocity ublížení. „To je klíčem ke šťastnému, zdravému vztahu, který potrvá.“

Říkáte si, kam se z tohoto textu vytratila romantika? Nejde o to, že byste měli potlačovat své pohádkové představy. Jen si utřídit priority.

„Romantická gesta mohou ukrást pozornost od kvalit, které jsou nezbytné pro udržení láskyplného vztahu dlouhou dobu,“ vysvětlila Doares. „Romantika je důležitá, ale je potřeba na ni nahlížet jako na třešničku na dortu, kterou toužíte sníst tak jako tak.“

Nejčtenější články

Zavří­t reklamu